A SwimSeal védő fülcsepp

A TÖKÉLETES VÁLASZTÁS FÜLFERTŐZÉSEK MEGELŐZÉSÉRE

Happy Ears

TÖBB, MINT EGY FÜLDUGÓ

Kapható a készlet erejéig!

MI AZ A SWIMSEAL?

A SwimSeal egy olyan különleges fülcsepp, mely összetételeinek köszönhetően egy vékony, vízhatlan bevonatot képez a külső fülben, mely bevonat képes megvédeni a külső fül bőrfelületét a fertőzött víz káros hatásaival szemben a hosszas, vagy ismétlődő fürdőzés esetén. 98 %-ban polisziloxánt tartalmaz, amely egy orvosi minőségű szilikon olaj. A termék teafaolajat is tartalmaz, mely baktérium és gombaölő hatása miatt a külső fül mikrobiológiai védelmére is kiválóan alkalmazható. A SwimSeal nem akadályozza meg a külső fül természetes tisztulását, nem akadályozza a hallást.

FELHASZNÁLÁSA

A SwimSeal védő fülcsepp nem gyógyszer, tehát a kialakult gyulladást már nem gyógyítja (sőt! használata tiltott a fertőzés kialakulása esetén), viszont meg lehet vele előzni a külső fül gyulladását. Leginkább tehát az uszodai és a természetes vizek okozta irritációk/fertőzések megelőzésére szolgál. Ez a fülcsepp egy víztaszító és oldhatatlan védőréteget képez a hallójáratban. Az orvosi szilikon olaj mellett a másik összetevője a teafaolaj, mely ismerten mikróba ellenes hatású. Úgy működik, mint a fülzsír. Védőréteget képez, de nem halmozódik fel a fülben, természetes úton távozik a fülzsírral együtt. És még egy jó hír: alkoholt sem tartalmaz.

Ajánlott mindenkinek, aki vízbe megy:

 • úszóknak
 • strandolóknak
 • szörfösöknek
 • búvároknak
 • sportolóknak
 • gyermekeknek (6-8 hónapos kortól)
 • úszás közben zenét hallgatóknak
 • raftingosoknak, canyoningosoknak
 • evezősöknek
 • bármilyen vízi sportot űzőknek

MIÉRT A SWIMSEAL?

A fülgyulladás kellemetlen és fájdalmas velejárója az uszodai, vagy természetes vizekben lévő kórokozók hatásának. A vízi sportot űzők nap, mint nap ki vannak téve a fertőzött víz veszélyeinek, de a nyaralók is bizonyos időszakokban szenvedhetnek a víz okozta fülgyulladástól. A SwimSeal védő fülcseppnek köszönhetően ezek a fájdalmak, kellemetlen tünetek mindenkor megelőzhetőek. A SwimSeal fülcsepp olyan, mint egy biztosítás: nem biztos, hogy fülgyulladást kapsz a víztől, de minek kockáztatni? A fülcseppet dél-afrikai és ausztrál fül,-orr,-gégészek fejlesztették ki több, mint 2 éves munkával. Több ezer, a Balatont átúszó sportoló és amatőr használta – sikerrel!

HOGYAN ELŐZZÜK MEG A FÜLFERTŐZÉST?

Az ember az egyetlen olyan gerinces faj, amelynek füle nem alkalmazkodott a vízben való tartózkodáshoz.

A fülünk külső hallójáratát egy vékony, olajos réteg, a fülzsír fedi, mely védi a hallójáratot. Sajnos a fülzsír vízben bizonyos fokig oldódik, így ha huzamosabb ideig tartózkodunk a vízben, akkor ez a védőréteg eltűnik, a víz bejut a hallójáratba és fellazítja az azt borító vékony bőrréteget. A fellazult bőrrétegen könnyen átjutnak a kórokozók, gyulladást vagy más betegségeket okozva. Az uszodai vizek klórtartalma tovább erősíti ezt a folyamatot.
A természetes fülzsír biztosította védőréteg nemcsak a víz miatt tűnhet el, hanem betegségek (mechanikai és kémiai károsodás, allergia, cukorbetegség) is okozhatják a zsírréteg elvesztését, mivel sokszor e betegségek tüneteként a fülzsír- és faggyúmirigyek sorvadása is felléphet.

Ezért fontos a hallójárat védelme a víz okozta fertőzésekkel szemben.

A külső hallójárat védelmére vannak ugyan ajánlások, de csak a SwimSeal biztosít tökéletes védelmet:

A fültiszító pálcika felszívja a vizet, de sajnos nem steril és ráadásul teljesen eltávolítja a védő zsírréteget és még a felhám egy részét is, így végeredményképp elősegíti az irritációt és a gyulladás kialakulását.

A hajszárítóval szintén eltávolíthatjuk a víz egy részét, ezzel azonban az a probléma, hogy nem jut elég mélyre, így a víz egy része és a bejutott baktériumok bent maradnak a fülben, ami szintén gyulladáshoz vezet.

A füldugó sem akadályozza meg teljesen a víz bejutását a fülbe. Idegen test a fül számára, ráadásul gyengén is hallunk vele, kényelmetlen a viselése.

Ha a hallójáratunkat bekrémezzük vízbe menetel előtt, akkor kevesebb víz jut ugyan be, de ez sem nyújt teljes körű védelmet, tehát az irritáció és a gyulladás lehetősége megmarad.

A paraffin olajat vízlepergető hatása miatt kedvelik, de nem élettani a sűrűsége és lassan távozik a hallójáratból, ezért nem ajánlott a használata.

A SwimSeal védő fülcsepp megakadályozza a víz bejutását a halló járatba. Ha mégis bejutott a víz, a védőréteg miatt nem tudja feláztatni a bőrt és ugrálással könnyen eltávolítható.

A SWIMSEAL fülcsepp a láthatatlan füldugó!

A SWIMSEAL -nek semmilyen mellékhatása nincs,  a hallójárat felszínét teljesen és egyenletesen beborítja, teafaolaj tartalmának köszönhetően anti-mikrobiális hatással rendelkezik. Ezenkívül nem akadályozza a hallást és a fülzsírhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, így teljes körű védelmet nyújt a vízzel, az irritációval, a baktériumokkal és a fertőzésekkel szemben.

A FÜL VÉDELME

7,5 ml-es cseppentős flakonban forgalmazzuk. 1 flakon tartalma pedig 80-90 használatra elegendő. Alkalmanként 2-3 csepp mindkét fülbe, a cseppentést 2-3 óránként meg kell ismételni, ha ismételten vízbe mész.

Hogyan használható:

 1. Tilos használni a fülcseppet, ha allergiásak vagyunk bármelyik összetevőjére.
 2. Nem használható a SwimSeal fülcsepp akkor sem, ha lyukas a dobhártya.
 3. Használata nem javasolt, ha a dobhártyában valamilyen tubus/szelep található.
 4. A SwimSeal csak a megelőzést szolgálja: nem használhatjuk a fertőzés kezelésére. Nem gyógyszer!
 5. A SwimSeal használatát kerülni kell a terhesség és a szoptatás alatt.
 6. Mindkét fülnyílásba 2-3 cseppet csepegtessünk, mielőtt a vízbe megyünk.
 7. Ha folyamatosan a vízben tartózkodunk, akkor a cseppentés 2-3 óránként ismételjük meg.
 8. Ha túl sokat cseppentettünk, akkor a felesleg kifolyik a fülből. Ezt papír zsebkendővel törölhetjük le.
 9. A SwimSeal fülcseppet tartsuk száraz, hűvös helyen és óvjuk a közvetlen napfénytől.
 10. Egy SwimSeal fiola 7,5 ml fülcseppet tartalmaz.

A külső fül védelmét egy öntisztuló mechanizmus biztosítja, amelynek köszönhetően a hallójárat egy száraz, egyenletes hőmérsékletű, savas kémhatású, kórokozók megtapadásának, és szaporodásának ellenálló üreg.

Víz, mechanikai, kémiai irritáció, allergiás megbetegedés, cukorbetegség, ekcéma, szisztémás bakteriális és vírusfertőzések hatására, azonban ez a finom egyensúly felborulhat, baktériumok, gombák telepedhetnek meg és szaporodásnak indulnak. A fertőzés hatására gyulladás alakul ki, a hallójárat bőre megduzzad, vérbővé válik, váladékozik.

A váladék hatására füldugulás, halláscsökkenés alakul ki, fájdalom kíséretében.
Később a tünetek enyhülnek, viszketés, hámlás a vezető tünet. A fülgyulladás
időnként fellobban, fokozódik a viszketés, fájdalom, fülfolyás is jelentkezhet.

Kialakulásában a helytelen szokások, a fület érő rendszeres irritáció, a fül
piszkálása, a fül bedugaszolása, munkahelyi ártalmak, hallókészülék használata
a leggyakoribb ok.

Gyakran strandolás után jelentkeznek a panaszok, úgy érezzük víz ment a fülünkbe, amit nem tudunk onnan kicsurgatni, vagy hajmosás után, ha víz jutott a hallójáratba.

A külső fül gyulladása igen erős fájdalommal jár, az éjszakai alvást, pihenést is
zavarja, az orvosi vizsgálat maga is fájdalmas.

MINDEZ MEGELŐZHETŐ A SWIMSEAL FÜLCSEPP HASZNÁLATÁVAL.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A SwimSeal fülcseppet bárki használhatja, életkortól függetlenül. Gyermekeknek is ajánlott, tekintettel arra, hogy ők többet tartózkodnak vízben, víz alatt. Akár aktív sportoló, vagy csak pancsolni vágyó felnőtt, gyerek a SwimSeal fülcsepp az ideális termék. Amennyiben tubus van a fülben, vagy lyuk a dobhártyán a SwimSeal használata NEM ajánlott.

A hallójárat sejtjei fülzsír választanak ki, amely vékony rétegben bevonva a hallójárat bőrének érzékeny felszínét védelmet biztosít mind addíg, amíg ez a felület száraz. Amikor víz kerül a fülbe, ez a réteg leválik. Ilyenkor a víz odatapad bőrréteghez és nem tud kifolyni. Ekkor a bőrréteg felpuhul és utat enged a hallójáratban természetesen lévő és a beszorult vízben lévő mikroorganizmusoknak, irritációt, gyulladást okozva.

A SwimSeal fülcsepp két összetevőből áll: orvosi szilikon olaj (polisziloxán) és természetes teafa olaj. A szilikon olaj egy vékony, vízhatlan réteget képez a teljes hallójárat felületén, ezáltal megakadályozza a víz bejutását, illetve a víz negtapadását. A teafa olaj, ismert antimikróbás hatása révén, megakadályozza a mikróbák szaporodását. A SwimSeal fülcsepp kettős védőhatást biztosít: 1. mehanikai és 2. Mikrobiális védőhatást.

A külső hallójárat-gyulladás (otitis externa) a külső hallójárat fertőzésekor kialakuló betegség.

A betegség érintheti az egész hallójáratot, mint diffúz külső hallójárat gyulladás, vagy annak csak egy kis területét, mint a furunkulus vagy a pattanás kialakulása.

Sokféle baktérium, vagy ritkábban gomba okozhat diffúz külső hallójárat gyulladást. Bizonyos emberek, pl. az allergiában, pikkelysömörben, ekcémában vagy fejbőr-gyulladásban szenvednek különösen hajlamosak erre a betegségre. Ha a külső hallójárat megsérül tisztítás közben, vagy víz, illetve a fület ingerlő szerek (pl. hajlakk, hajfesték) jutnak be, külső hallójárat gyulladás alakulhat ki. A kórkép különösen gyakori úszás, strandolás, szörfözés, búvárkodás után (ezért néha uszodabetegségnek is nevezik). Füldugók és hallókészülékek használatakor a betegség esélye megnő, főleg, ha az eszközöket nem tisztítják megfelelően.

A betegség tünetei a viszketés és a fájdalom. Néha kellemetlen szagú fehér vagy sárga váladék szivárog a fülből. A külső hallójárat bőre néha egyáltalán nem duzzad meg, máskor csak enyhe duzzadás tapasztalható, de teljesen teljesen el is záródhat. Ha a hallójárat megduzzad, vagy gennyel és szövettörmelékkel telik meg, hallásromlás lép fel. A hallójárat általában érzékeny és fájdalommal jár, ha a fülkagylót (pinna) meghúzzák, vagy a külső hallójárat előtti bőrrel fedett kiemelkedést megnyomják. A külső hallójáratot otoszkóppal (a külső hallójárat és a dobhártya vizsgálatára használatos eszköz) vizsgálva a bőr pirosnak és duzzadtnak látszik, körülötte esetleg genny és szövettörmelék lehet.

A furunkulusok súlyos fájdalmat okoznak. Mikor megrepednek, kevés vér és genny szivároghat a fülből.

Nem! A SwimSeal fülcsepp nem gyógyszer. A SwimSeal fülcseppet a hallójárat gyulladásának megelőzésre fejlesztették ki fül,-orr,-gégész szakorvosok. Használatával garantáltan megelőzhető a hallójárat gyulladása. Ha már begyulladt, azonnal forduljon szakorvoshoz!

SWIMSEAL TERMÉK

Swimseal

A LÁTHATATLAN FÜLDUGÓ!

A HALLÓJÁRAT FERZŐZÉSEINEK MEGELŐZÉSÉRE.

Tovább a termékhez